maanantai 4. joulukuuta 2017

Treeniä Messaria varten

Tämän vuoden näyttelymenestyksen perusteella ei jaksa olla kovin toiveikas Messukeskuksenkaan isojen kv-näyttelyiden suhteen. Mutta Kaida on kuitenkin ilmoitettu kaikille kolmelle päivälle: Helsinki Winner perjantaina 8.12., Pohjoismaiden Voittaja la 9.12. ja Voittaja su 10.12.. Kävimme eilen treenaamassa kehäkäyttäytymistä Oulun Koirakerhon järjestämässä match showssa, pitkästä aikaa. Toiveissa oli lähinnä itselläni päästä kokeilemaan miten valitsemani kengät sopivat koiran kanssa juoksemiseen kehässä, ja muistutella Kaidalle että miten isossa koiratapahtumassa käyttäydytään.

Mätsäri oli varsin suosittu ja Kaidan sarjassa eli isoissa aikuisissa kehässä kävi 35 koiraa (Kaida viimeisessä kolmen koiran "parissa"). Miestuomari oli perusteellinen ja saimme odotella lähes pari tuntia omaa vuoroamme, mutta toisaalta Kaida saikin sitten hyvän treenin kun tuomari seisotti pitkään, käsitteli koirat huolellisesti mutta lempeästi läpi ja juoksutti useamman kierroksen. Kaida käyttäytyi oikein mallikkaasti ja saikin punaisen nauhan. Punaisten palkintokehässä oli aika kova tunku ja tuomari ei juuri katsonut koirarivistön hännillä olevaa Kaidaa, joten uskoin että pääsisimme nopsaan lähtemään kotimatkalle. Mutta vielä mitä, yhden toisensa jälkeen tuomari kätteli ja kiitteli muista koirakoita kehästä pois, kunnes Kaida oli neljän parhaan joukossa! Ajattelin, että on mukava saada jotain palkintoa kotiinvietäväksi, mutta tuomari valitsikin Kaidan kahden parhaan joukkoon ja meitä vielä lisää juoksuteltuaan sijoitti Kaidan isojen aikuisten punaisten ykköseksi :D Ei auttanut muu, kuin jäädä odottelemaan vielä match shown BestInShow kehääkin.

Kuva: Anu Romppainen/OKK
BIS-kehässä oli arvostelemassa kaikki mätsärin viisi miestuomaria. Kaida sai siis vielä lisää kopelointitreeniä tuomareilta ja päästiin juoksemaan vielä isoa kehääkin ympäri useampaan kertaan. Kieltämättä tuli nyt ajettua sisään omat kenkäni ihan koko rahan edestä! Kaidaakin alkoi jo se noin 4 tunnin hallissa oleskelu kyllästyttää, mutta hienosti se aina jaksoi poseerata seisaltaan kun sitä pyysin. Hyvin pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen tuomarit alkoivat sijoitella koiria kahdeksalle palkintosijalle. Kaidan nimeä saatiin odotella tovi, sillä tuomarit sijoittivat holskuneidin kolmossijalle :O Olin ihan ällikältä löyty! Nätö-treeniä saatiin enemmän kuin tarpeeksi ja vielä hyvät palkinnotkin kotiinviemisinä (mm. isot pokaalit, ruusukkeet, 15 kg koiranruokasäkin, tarvikepalkintoja ja 2 lahjakorttia eläinlääkäriasemille). Jos ei oikeista näyttelyistä tänä vuonna olla mitään tienattu, niin kiva että näin epävirallisista kehistä edes päästään palkinnoille :)


Toivottavasti ei nyt käytetty kaikkea näyttelyonnea, vaan viikon päästä Messarissakin meitä lykästäisi. Ei muuta kuin peukut pystyyn ja muut sormet ristiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti