Kaidan Treeni- ja koevideoita / Training and trial videos

Tokotreenailua 2.12.2018
Pari kertaa on nyt alkutalven mittaan treenattu merkin kiertoa ja ruutuun lähetystä. Pikkuhiljaa alkaa sujua :)

https://www.youtube.com/watch?v=o1xMlNTrY7c

------------------------------------------------------------------------
Esineruututreeniä 13.10.2016 Kaidan kanssa. Alue n.35x35m ja kolme esinettä. Esineet suht uusia, mutta kuitenkin jo pari kertaa käytetty näitä samoja, mikä varmasti helpotti treeniä vaikka maasto olikin täysin uusi. Kaikki kolme kuitenkin löytyivät alle 2 minuutin.

https://www.youtube.com/watch?v=6IOWjpIYQxQ

--------------------------------------------------

 Kaidan MH-luonnekuvauksen videointi löytyy Youtubesta:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL3-L-WKHWt5btacEe2xGoVk4NxFaQhtOL


------------------------------------------------------------

Nouto- ja hyppytreeniä hallissa keväällä 2016

Tottistelussa tänä talvena ollaan keskitytty etenkin noutoihin ja hyppyihin, jääviin sekä eteenlähetykseen. Videoilla muutama pätkä ensin mainituista.

Ensin pelkkä nouto pystyesteen yli. Käskyn jälkeen Kaida tarvitsee yhä välillä hieman saattelua tai käsiavun, jotta se suuntaa esteelle eikä lähde kiertämään estettä. Esteen korkeus meidän treenatessa on yleensä 50-70 cm, eli vielä pitäisi korkeuttakin nostaa jotta päästäisiin tottiksen 100 cm hyppyyn.

Tällä videolla putkeen tasamaannouto, pystyeste ja A-este. Tässä vaiheessa treeniä olen käyttänyt loivempaa agilityn A-estettä enkä varsinaista pk-estettä. Jahka "Kiipeä" käsky alkaa olla hallussa, voidaan pikkuhiljaa alkaa kokeilla jyrkempääkin A-estettä. Nyt kuitenkin vielä opetellaan rauhallista ja hallittua ylös- ja alaskiipeämistä (ja koska tähtäykseni on huono, en heitä kapulaa A-esteen yli vaan vien sen kävellen ;) )
PS. Pahoittelen videon taustameteliä, mutta samalla kentällä treenasi pari muutakin koirakkoa samaan aikaan kun videoin suorituksiamme!

Ja loppukevennyksenä:
Nuutin höntsäily-agilityäkin löytyy youtubesta: :)

https://www.youtube.com/watch?v=KRZ8elJSvto

 -------------------------------------------------------------------------------

 Kaidan BH-koe su 13.9.2015.

Muutama linkki videopätkiin meidän suorituksesta kentäosasta / couple links to video clips from A-part of Kaidas BH-test :)

BH-kokeen tuomarina oli  Juhani Petäjistö ja harjoittelijatuomarina Mari Moisala. Kuvaajana toimi Kaisa Ukkola.

Ilmoittautuminen ja Kaidan A-osan alku / First part of test
Kaida oli ykköskoirana kentällä. Seuraaminen remmissä meni ihan kivasti. Videolta voi bongata, että hyödynnän edelleen Outi Hermiön vinkkiä siitä, että ennen täyskäännöstä nostelen polvia hieman korkeammalle niin koira terästäytyy ja tekee käännöksen täpäkämmin ;)
Kaida was healing quite nicely with leash. In full turn I still use to lift my knees high (like Outi Hermiö teached me in summer course!) and dog is more alert when we turn.

 Seuraaminen ilman talutinta / Healing without leash
Ei-niin-mallikasta-seuraamista :D Tässä vaiheessa Kaidalla meinasi huomiokyky herpaantua...
Kaida wasn´t concentrating so well in this healing part as one can see...

Parikoiran luoksetulo ja kokeen loppu / Second dogs last move and end of A-part
Kaida pysyi paikkamakuussa ilman ongelmia. Hieman jännitin parikoiran luoksetuloa, josko Kaida siinä liikahtaisi... meidän luoksetulossahan minun huudettua tulokäsky Kaidalle parina ollut koira nousi paikkamakuusta ja lähti myös juoksemaan meitä kohden, mutta ohjaaja sai huudettua onneksi omansa takaisin eikä Kaida häiriintynyt lainkaan vaan teki luoksetulon juuri niin hyvin ja nopsaan kuin osasikin :)
Kaida stayed very well in ground while second pair did their healing parts. Last move (calling dog to come from distance) went ok for both, but while Kaidas turn the second dog didn´t stay in ground but started also to run towards me. Luckily the owner managed to yell his dog back before it reached us and Kaida was not bothered by it: she came quickly and nicely to me, just like we have trained :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Oulun Palveluskoirayhdistyksen Tottispläjäys 13.-14.6.2015, opettajana koirankouluttaja Outi Hermiö. Parhaimman hyödyn saadakseni varasin koirapaikan sekä lauantaille että sunnuntaille. Tässä hieman videomateriaalia selostusten kera viikonlopun antimista! / I took part in working dog obedience weekend with Kaida. Our teacher was dog trainer Outi Hermiö.  Here is some film footages from Saturday and Sunday.

Lauantain aiheina seuraaminen, jäävät, pennun koulutus
Saturday themes where heeling, stand/down in motion and training of puppies

Kaidan kanssa jatkettiin seuraamisen hiomista ja erityishuomiota saivat käännökset. Sain hyviä vinkkejä oman kehon huomiointiin (mm. selkä suorana seuramisessa ja katse eteenpäin, käännöksissä käsi kiinni kyljessä, täyskäännöksissä selkeä polvien nostelu) ja palkkauksen suuntaan (jos palkkaan vasemmalle, ei pidä kiepauttaa kättä liian edestä, koska koira alkaa seuratessa edistää jne).

Tässä videolla ohjaaja lähinnä opettelee pitämään palkkakättään lähellä kroppaa eikä heiluttele sitä vasemmalla, niin koirakin pysyy lähempänä kroppaa! / I am trying to learn to keep my back straight and left hand near my body while turning right, other wise the dog might also stay further from me.

https://photos.app.goo.gl/8HWhEQ4x4jwsUiTdA


Tässä puolestaan otettiin täyskäännökseen testiin "marssiminen". Hermiön mukaan monet koirat tehostavat omaa kääntymistään, kun ohjaaja nostelee kunnolla polviaan käännöksen aikana. Lisäksi sain vinkin, että täyskäännöstä tehdessä kannattaa välillä "pyöriä yli" eli tehdä enemmän kuin 180 astetta jottei koira lähde ennakoimaan täyskäännöksen jälkeen suoralle osuudelle lähtemistä. / When turning half circle I tested if Kaida would stay more easily with me if I "marched" with high knees. Our teacher told that lifting knees often courage the dogs to turn more fluently. Kaikki lauantain videot löytyvät albumista / All videos from Saturday:
https://photos.app.goo.gl/2HZtmCqhicrptf8y5

Sunnuntain aiheita olivat noudot, eteenmeno ja paikallaolo.
Sunday themes were retrieving, sent away and down stay.

En ole Kaidan kanssa vielä hirveästi panostanut pk-lajien tottisosuuden opetteluun kävelykaaviota, noutoa ja eteenlähetystä lukuunottamatta. Nyt olikin hyvä tilaisuus saada oppia estehypyn alkeet. Harjoittelimme Kaidan kanssa matalalla esteellä apurin kanssa. Tässä vaiheessa Kaida vain lähetettiin esteen yli palkalle, vasta myöhemmin yhdistän hyppyyn myös noudon. Lisäksi näytimme missä vaiheessa meillä on eteenlähetys. Kaida lähtee kyllä innokkaasti lelulle/ruualle, mutta kulkulinja ei ole aivan suora. Ongelma juontuu osin siitä, että Kaida on ennen lähetystä turhan kiihdyksissään ja katsoo ohjaajaan, eli luvan saatuaan se lähtee vasen poski edellä kaartamaan hieman oikealle.


Tässä yksi esteen ylitys. Alkuvaiheessa on hyvä, että koiralla on esteen toisella puolen joku näyttämässä lelua. Kerran kokeiltiin niin, että lelu oli maassa (eikä koira siis nähnyt sitä kunnolla esteen takaa) ja heti hypätessä sillä kolahti koivet lankkuun, kun se tähtäsi maahan lelua kohden. Harjoittelu tehtiin myös tarpeeksi lähellä estettä, joten Kaida ei kertaakaan yrittänyt lähteä kiertämään esteen ympäri lelun luo. / One sample of our jumping exercise. Jumping over hurdle when commanded is new for Kaida so we started with very low hurdle. Later when Kaida has learn commands I will combine retrieving and jumping.

https://photos.app.goo.gl/8C7B9f4Z1ZWhDF7c6


Eteenlähetyksestä löytyy videolinkki alla. Toinen eteenlähetyskerta (siitä ei videota ikävä kyllä) meni jo paljon suoremmin ja lähetys oli rauhallisempi, kun seuruutin ja otin perusasennon pari kertaa ennen lähetystä. En myöskään antanut käskyä ennen kuin koira katsoi suoraan eli etsi itse suoran juoksulinjan, jolloin se lähti etenemäänkin heti suoraan eikä kaartaen. 
 
Kaikki kuvat sunnuntailta täältä albumista / Videos from Sunday in here:
https://photos.app.goo.gl/XefLC8YmrRDiwjc86

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tottistelimme holskujen kesken Marjo Suménin opastuksessa 7.6.2015
Kaatosateesta ja tuulesta huolimatta pari tuntia sujuivat hyvällä fiiliksellä treenikiemuroita läpi käydessä. Kaidan kanssa keskityimme seuraamiseen, käännöksiin ja palkkauksen suuntaan.


 Video 1. Koska Kaidan seuraaminen ei ole ollut tiivistä, kun olen palkannut tiputtamalla lelun kainalosta sille, vinkkasi Marjo että pitäisin palkkaa vasemmassa kädessä ja palkkaisin koiran pyöräyttämällä lelun vasemmalta puolen sille. Tämän neuvon myötä Kaidan seuraaminen tiivistyikin huomattavasti, kun se ei yritä ottaa "ilmaa" itsensä ja kainaloni väliin!

Video 2. Myös käännöksissä palkkaaminen vasemmalta auttoi seuraamispaikan tiivistämisessä. Vielä vain pitäisi saada lisää vauhtia ja intoa tuohon kontaktiin!


Videot 3. Täyskäännös. Lelu vasemmassa kädessä ja Kaida osasikin yhtäkkiä tehdä täyskäännöksenkin varsin nätisti! :D Toisaalta ohjaajan pitäisi vielä opetella kulkemaan selkä ja pää suorassa (kaatosateesta huolimatta ;) ), eikä kulkea noin kierteellä!

Treenikerran kaikki kuvat ja videot löytyvät albumista:  https://photos.app.goo.gl/sRgDezHK72MUBtTP6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti