sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Hollantilaiset vauhdissa!

 Tänä syksynä on päästy Minan kanssa vauhtilajien makuun, joten tartuttiin heti tilaisuuteen kun Oulussa järjestiin vinttikoiraradalla mahdollisuus kaikille koirille päästä juoksemaan vieheen perässä, eli "makkarajuoksut"! Minkätahansa rotuisen koiran kanssa sai tulla kokeilemaan, kuinka kovaa koira juoksee 80 metrin suoran vinttikoiraradalla vieheen perässä. Tähän tapahtumaan olisin halunnut viedä Minan vuosi siten jo, mutta silloin neitikoirat aloittivat juoksut juuri ennen kisapäivää eikä vinttikoiraradalle saanut viedä juoksunarttua.

Nyt viikonloppuna saatiin nyt sitten vihdoin Minallekin kellotettua rata-aika. Ja lujaahan se tulikin! Minan aika oli 6,92 sekunttia, jolla kuitattiin maxi-kokoisten koirien (yli 20 kiloiset) luokan ykkössija (1/9). Palkinnoksi Mina sai hienon pystin ja ihanan metritavaraa olevan pehmolelun. 

 
Ja jotta Kaidakin saa pitkästä aikaa vähän vaihtelua kotiarkeen, pääsi sekin pinkomaan seniori-luokkaan radalle. Emme uskoneet että Kaidalla enää olisi vauhtia kuten nuorempana, mutta iloisesti mummukkakin pinkaisi vieheen perään, mutta kunnolla se kiihdytti vasta kun maalissa Marko alkoi kutsua sitä lelun kanssa. Kaidan suoritus, 9,84 sekunttia riitti kuitenkin luokkansa toiseksi (2/5) eli sekin pääsi palkinnoille. Kaida hävisi vain voiton vieneelle italianvinttikoiralle! Kaida sai kakkossijasta ruusukkeen ja nameja. Kaikille osallistujille oli myös palkintona koiranmakkaraa, eli reppu pullollaan kotiintuomisia lähdettiin vinttikoiraradalta.

Ratasprintin päälle veimme koirat vielä jäähdyttelylenkille läheisille hiekkakuopille. Sielläkin niillä riitti vielä virtaa kirmailuun rinteitä ylösalas, mutta kotona loppu päivän olikin sitten tyytyväisen väsynyttä sakkia 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti