torstai 22. syyskuuta 2022

Mina-minioni 4 vuotta!


 Niin se vaan Minakin on taas vuoden vanhempi, mutta viisaammasta ei tiedä vielä 😁 Näin kesken työviikon ei hirveästi ehditty juhlia, joten viihdytimme Minaa sen lempipuuhilla: ensin pieni ulkolenkki ja sitten koirauimalaan polskimaan puoleksi tunniksi. Kotona sitten vielä herkuteltiin uinnin päälle. Synttärisankari vaikutti tyytyväiseltä juhliinsa!





Minan kanssa tämä vuosi on kyllä tuntunut luvattoman laiskalta. Töiden takia kaikki treenaus tuntuu olleen minimissä, eikä hakuhommissakaan ole päästy lähellekään koekuntoon tälle kaudelle. Tokoa sentään on ehditty välillä hioa ja tämän kaden ainoa tuloksemme olikin tokon aloluokan kaksi ykköstulosta, eli tienasimme TK1-koulutustunnuksen. Katsotaan ehditäänkö tälle vuotta korkata vielä avoin luokka, ainakin ruutu ja merkinkierto on ollut jo hyvällä mallilla treeneissä.

Treeninpuutteen ja virallisten skabojen puutteessa ollaan nyt syksyllä sitten kokeiltu lajia, jossa Mina on synnynnäinen lahjakkuus: sulanmaan vetokisoja! Oulun Palveluskoirayhdistyksemme järjesti (Kiitos vielä kerran järkkääjille ja talkoilijoille!) kolmiosaisen epävirallisen veto-cupin, jossa 1-koiran kärry B-luokassa juostiin 2 km matka. Minaa ei ole koskaan tarvinnut erityisesti opettaa vetoon: sille laitetaan valjaat päälle ja eteen baanaa ja annetaan lupa vetää, niin neitihän sitten juoksee niin kauan kunnes alan toppuutella! Lenkkeilykäyttöön hommaamani Kickbike Freeride-potkupyörä ei ole optimaalinen pehmeällä radalla kisaamiseen, mutta toisaalta se oli ketterä ja kevyt ajopeli pujotella sprinttirata vaikka upottavaa hiekkaa etenkin tiukoissa kurveissa olikin hidasteena.

Paransimme joka osakilpailussa vähän vauhtiamme: ensimmäisellä kerralla aikamme oli 6:24,9, toisella kertaa 6.14,4 ja kolmannella 6.01,0. Kahdessa ekassa osakilpailussa olimme luokkamme nopein, viimeisellä kerralla olimme kolmossijalla kun kyseisellä kerralla mukana oli ilmeisesti kokeneempiakin B-luokan vetosprinttereitä. Hauskaa kyllä oli päästä tekemään kokeenomaista treeniä vetohommissakin. Minasta olisi kyllä aineksia virallisiinkin kisoihin, mutta meidän täytyisi vielä nostaa kuntoa pidemmillä treenilenkeillä, koska virallisissa kisoissa juostavaa voi olla esim 5 km. Ohjaajalla ei ehkä ihan äkkiseltään riitä kunto potkutella sitä matkaa täysiä koiran apuna 😅

Loppuun vielä veto-cupin kuvaajien upeita otoksia radan varrelta!

Kuva (c) Saara Loukkola

Kuva (c) Saara Loukkola

Kuva (c) Saara Loukkola

Kuva (c) P.M.

Kuva (c) P.M.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti