torstai 8. helmikuuta 2018

Varustautumista talaven tulloon!

Tai no talvi ehti jo kyllä ihan kunnolla ryhmähtää Ouluunkin. Tästä talvesta on jo povattu lumekkaampaa kuin vuosikymmeniin ja pakkastakin on saatu ihan omiksi tarpeiksi heti alkuvuodesta. Tuoreiden omakotitaloasujien anti-unelma siis ;D Näillä korkeuksilla keli voi näköjään tammi-helmikuussa olla mitä vain 0 ja -25 Celsius asteen väliltä, sateet tulee siis joko vetenä tai lumena ja päivien välillä on isot lämpötilaerot.

Nuutille on luonto suonut ympärivuotisen hylkeennahkaturkin jossa ei juuri palella, mutta Kaida puolestaan vähemmän järkevästi tiputtaa kaikki pois alusvillaa myöten ennen kevään juoksujen alkamista. Alkuvuoden pakkasilla sille on siis parempi pistää takkia niskaan, jottei koira laihtuisi ihan luurangoksi yrittäessään pitää itseään lämpimänä ulkoillessa. Ostimme sopivasti Kaidalle joulukuun menestyksekkäältä Messari-reissulta JumppaPomppa-fleeceliivin, joka on mukava lisälämmön tuoja jos pakkasta on noin 10 astetta. Jos siitä kylmenee vielä, tai sää on lisäksi tuulinen, niin fleecepaidan päälle heitetään vielä PerusPomppa tuomaan extralämpöä. Pomppivaisena sorttina Kaida on ahkera saamaan selkä- ja reisilihaksensa jumiin, joten takeissa arvostaa sitä että isot lihasryhmät tulee suojattua kylmältä. Myös verkkokankainen BOT-loimi toimii hyvin PerusPompan alustakkina, mutta yksinään botista ei pakkaskeleillä juuri ole ulkona iloa.

Koiria ei runsaampikaan lumisuus ole haitannut, mutta kireimmät pakkaset ovat saaneet jopa Nuutin nostelemaan tassuja. Kaidalla anturat alkavat palella kun elohopea tippuu -20 astetta tienoille. Siksipä sille hankittiin hyvissä ajoin viime vuoden puolella fleecetossut, jottei pakolliset lenkit pakkasella menis ihan kolmijalkaisena pomppiessa. Tossut ovat pukiessa Kaidalle kauhistus, jotka jalassa se liikkuu lähinnä sohvalle turvaan. Mutta jahka hollannikas pääsee ulos ovesta, niin tossutkin lakkaavat häiritsemästä: ne jalassa se mennä viipottaisi ihan normaalit ulkolenkit, jos vain taluttajakin tarkenisi :D

Kovimmilla pakkasilla Pomppa+tossut pelastavat!
Ulkovarustuksen pukeminen on Kaidasta vähintäänkin noloaEi kommentteja:

Lähetä kommentti