lauantai 14. lokakuuta 2017

Luonne testattu ja hyväksi havaittu

Kävimme noin vuosi sitten suorittamassa MH luonnekuvauksen, joten sopi hyvin että tälle syksylle hoidamme sitten luonnetestinkin alta pois. Metsästin Kaidalle testipaikan, jossa tuomarina olivat samat herrat kuin useampi vuosi sitten Nuutinkin testissä. Toinen tuomareista on arvioinut lisäksi yhden Kaidan sisaruksista, joten meidänkin tulos olisi hieman paremmin vertailtavissa.

Ajelimme siis tänään mutkin Haapavedellä, missä Haapaveden kennelseura piti kolmipäiväistä luonnetestikimaraa. Tuomareina häärivät Reijo Hynynen ja Jari Keinänen. Tapani mukaan jännitin jopa luonnetestiin menoa melkoisesti ja tämän vuoden trendin mukaan odotin testissä tapahtuvan jotain järkyttävää. Mutta ei sentään! Vaikka tuomareiden paineistus Kaidaa kohtaan olikin rajua ja Kaida vastasi uhkiin yllättävän räyhäkästi ja sillä etenkin alun kelkan kohdalla meinasi haukkuminen jäädä päälle soimaan, oli tulos mieluisa. Kaikki osa-alueet olivat komiasti plussalla loppupisteiden ollessa 190 ja laukasvarmaksikin raitapaita kirjattiin :) Tuomarit pohtivat kovasti temperamentin kohdalla, että onko Kaida vilkais vai kohtuullisen vilkas, ja päätyivät lopulta jälkimmäiseen (mm. siksi että Kaida piti tuumailutaukoja välillä ennen kuin alkoi hommiin). Jos oltaisiin saatu temperamentista +3 arvosana, oltaisiin päästy loppupisteissä päälle kahdensadan!

Pisteiden osa-aluiden erittely löytyy Koetuloksia-sivulta ja myöhemmin on tarkoitus lisätä sinne myös linkki testin videointiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti