maanantai 11. syyskuuta 2017

Kaidan eka viestikoe

Ei jäänyt viestikokeen maastosta paljoa kerrottavaa jälkipolville. Parit viimeisimmät treenit eivät oikein menneet putkeen, joten vähemmän yllättäen Kaida ei irronnut ekalle etapille B-pisteeltä. Se kyllä reagoi hyvin hetsaukseen ja oli kovasti menossa, ja starttasikin lähtöpisteestä kun lupa tuli....mutta lähti väärälle reitille. Lähetyspiste sijaitsi rinteen juurella raivatun rajalinjan kohdalla. Viestirata vain lähti raivatulta linjalta viistosti vasempaan . Kaida lähti (kuten aiemmin lähtenyt toinen voittajaluokankin koira) juoksemaan parikymmentä metriä väärää reittiä, ennen kuin siirtyi nenän perässä oikealle reitille mutta pysähtyi sitten siihen ihmettelemään. Uusin käskyn, mutta koira palasi takaisin, josta lähetin sen uudelleen. Taas Kaida ryntäsi matkana, mutta ei edennyt paria kymmentä metriä edemmäs, kun taas pysähtyi. Yritin epätoivoisesti minuutin ajan usuttaa sitä liikkeelle, mutta turhaan, ei lähtenyt. Olimme viimeisissä treeneissä joutuneet viimeisillä etapeilla käyttämään ääniapuja jotta etapit on selvitetty, mutta se kostautui nyt kokeessa. Kaida varmaan jäi epävarmana kuuntelemaan, kuuluuko A-pisteeltä huutoa, ja kun se ei kuullut mitään niin katsoi parhaaksi palata luokseni.

Kokeessa oli yhteensä 4 viestikoiraa, kaksi alokasta ja 2 voittajaluokan koiraa. Molemmista luokista sentään toinen koira sai ykköstuloksen onnistuneesti. Tälle vuodelle tuskin tulee enää meille sopivasti viestikokeita, joten nyt on ensi kesään asti aikaa treenata viesti kuntoon. Täytynee jättää ääniavut kokonaan pois ja keskittyä jonkin aikaa tekemään motivaatiotreeniä raitapaidan kanssa.

Ihan hukkaan viestikoe ei kuitenkaan mennyt, sillä näin kotikenttäkokeessa Kaida suoritti helkutin nätit tottikset! Koe aloitettiin tottiksella ja saimme siitä loppupisteet 93 :o Nyt kaikki meni aikalailla nappiin, jäävät toimivat hyvin (maahan menoa hieman ennakoi) ja noudot hyppyineen sujuivat tällä kertaa ongelmitta. Paukkuihinkaan ei reagoinut nyt mitenkään. Vaikka seuraamiskaaviossa Kaidan painaminen jalkaani vasten saa sen hieman edistämään, niin silti se on minusta pienempi ongelma, kuin liiallinen väljyys ja laiskuus seuraamisessa, jota myös on välillä ollut. Hyvä tietää, että tottiskin meillä voi sujua erittäin hyvin, joten voisin lopettaa stressaamasta itseni hengiltä sen takia :D

Viestiosuuksien jälkeen otimme vielä esineruutuun osaa ihan treenauksen kannalta. Se meni lähes samalla kaavalla kuin Kemissä: Lähetän Kaidan etukulmasta, koira juoksee ehkä puoliväliin ruutua ja kääntyy siitä. Keskeltä ruutua se bongaa nopsaan hajun, jota jää tarkentelemaan, löytää pienen neuloskäsineen ja juoksuttaa sen iloisesti minulle ekan minuutin aikana! Tuomari oli sama kuin Kemissä, tällä kertaa ei verottanut edes yhtä pistettä, vaan antoi esineruudusta meille 30 pistettä. Kiva saada näitä onnistumisia kokeissa, mutta toisaalta koira on nyt saanut harmillisesti vahvistusta siihen, että ei tarvi käydä ruudun perällä asti, kun lähempääkin voi jäädä esineitä etsimään. No, siihen täytyy treeneissä nyt keskittyä, ja haetuttaa siltä esineet ruudun perältä.

Ei auta nyt jäädä tuleen makaamaan, joten ilmoitin meidät tänään jo seuraavaan hakukokeeseen :D Kuun viimeinen päivä on Oulussa seuraava hakumittelö, joten täytyy kai lähteä korkkaamaan siellä avo-luokka...kauhistuttaa jo valmiiksi, mutta onneksi nyt on pari viikkoa aikaa hioa taktiikkaa. En ole ihan varma riittääkö se, mutta yrittänyttä ei laiteta! ;)In English: We had our first messenger dog trials, but with no result. Kaida was too unsure to leave me from first sending point, so we got 0 points. That was not a big surprise as we have had just couple training sessions during last months. Kaida needs more practice and we will try again next summer! Even though the field part went badly, we got nice points from obedience and lost-object-search. Obedience trial was held in our "home fields" so Kaida had no problems this time. We got 93 points out of 100. I am very proud of that dog! And in object-search she found an object during first minute, so we got full score, 30 points :) Its good to know that we are at least good at something!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti