tiistai 20. kesäkuuta 2017

Tikit veks! / Off with the stiches!

Yksi etappi toipumisessa saatiin tänään täyteen, kun kävimme poistattamassa Kaidan tassun tikit. Haava on pääosin parantunut hyvin, vain haavan keskivaihe, missä tikit olivat harvemmassa, on pariin otteeseen vuotanut käpälän operoinnin jälkeen.

Joustosidettä on meillä kulunut metritolkulla ja suojakaulurilla on kolhittu moneen kertaan niin seinät kuin kanssaeläjien polvetkin! Vaikka raivasimmekin makuuhuoneeseen potilaalle reilummin tilaa, niin  yöaikaan kaulurin kanssa kolistelevan koiran kuuntelu on ollut rasittavaa. Niimpä tämä tikkien poisto ja vähitellen kaulurista luopuminen tuntuu juhlan aiheelta! Vielä suurempi lottovoitto tulee olemaan, kun pääsemme vihdoin vapauttamaan Kaidan remmilenkkeilystä. Hollannikkaalla olisi jo nyt palava halu päästä kirmaamaan nummille ja kahlailemaan kutsuvaan meriveteen...mutta pakko vain vielä malttaa ainakin tämä viikko vielä rauhoitella koiran menoa, jotta tassun ihonalaiskudokset varmasti ehtivät parantua.

Koska syvä viiltohaava ylsi nivelkapseliin asti, täytynee koiran liikuttamista lisätä varoen. Intoa täynnä oleva koira ei tämän lepokauden päälle todennäköisesti ymmärrä itse säästellä
käpäläänsä. Vauhdikkaampi ulkoilu aloitetaan siis vähitellen, rasitusta pikkuhiljaa lisäillen. Kaikkein viimeiseksi haluamme tässä vaiheessa päästää koiraa rikkomaan ranteensa, vaikka haava päällisin puolin alkaakin olla ummessa.

Mutta voi sitä riemua, kun jossain vaiheessa koira saa painella entiseen malliin lenkillä ja kaulurin pitokin on historiaa!


Vaikka kesä-heinäkuun näyttelyreissut menivät mönkään, niin emme kuitenkaan jääneet tuleen makaamaan. Selvitin nopsaan seuraavat mahdolliset näyttelyt, ja vaikuttaisi siltä että saamme kuin saammekin tälle vuodelle mahdutettua kalenteriin näyttelyreissut Ruotsiin ja Norjaan. Tästä innostuneena menin ja tilasin meillekin oman pop-up näyttelyteltan! Meidän näyttelyharrastustahan ei typerät lasinsirut pilaa, niin kerta! :D  Lisäksi Kaida sai uuden Ke-hu pallon -vieläpä alkuperämaan väreissä!- treenikäyttöön, (www.ke-hu.fi/en/products/ke-hu-with-ball.html). Kyseinen pallomerkki on meidän raitapaidalle ollut todella mieluisa...ja  vanhakin pallo on kestänyt treenien superpalkkana Kaidalla jo pari vuotta! Myös jotain pureskeltavia herkkuja posti toi myöskin, onhan sekä toipilas että hengessä mukana elävä isoveli-kookikin vähän ansainneet hemmoittelua ^_^Briefly in English: 11 days ago Kaida got a nasty wound in her left leg while we were on our evening walk :( As I later found out, there was quite a lot of class pieces and other sharp trash just off the path we have used in our walks during last year! 

Today we went to vet to remove all 8 stitches from Kaidas wrist. The wound has healed very nicely. But is has took lots of patience from all of us as Kaida needs to be in short leash while walking and during nights she has to wear pet cone (to prevent her licking the wound). Now Kaida is full of energy but we still have to limit our walks to make sure that wrist joints will not become strained too soon. We will be so happy after this hole accidental episode is behind and Kaida can again run freely as much as she wants!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti