lauantai 16. tammikuuta 2016

Narupallotuunausta pakkaspäivien iloksi

Pakkasten (ja Kaidan alkaneiden juoksujen) vuoksi treenirintamalla on ollut hiljaisempaa. Lauantaisin käymme hallissa tottistreeneissä ja parit vetohiihtotreenit on päästy Kaidan kanssa tekemään, mutta muutoin olemme viettäneet melkolailla hiljaiseloa. Ensi viikolla Nuutti pääsee sentään  taas kaverikoirahommiin.

Ajankuluksi ajattelin kirjoitella tämmöisen DIY-narupallon-tuunaus-holskun-kestäväksi -ohjeen! Kaidan kanssa on aika monta palloa mennyt roskiin, kun niistä on joko irronnut naru, se on mennyt poikki tai sitten koko pallo on mennyt palasiksi parin kiinnipuraisun jälkeen.

Eri merkkisiä palloja kokeiltuamme Markon kanssa ajattelimme vihdoin löytäneemme netin kautta kestävän (merkki Tixie, tukevaa kumia ja grib-remmiä) ja ostimme niitä heti pari kappaletta. Pallon sisällä näytti olevan solmun edessä rengas-prikka, joka estäisi narua solahtamasta pallon läpi ja irtoamasta. Parin treenikerran jälkeen kuitenkin paljaistui, että prikat olivatkin muovia ja ne murtuivat irti. No, piti siis alkaa itse "prikoittamaan" pallon kestäviksi! Näin se tapahtuu:

1. Tarvitaan pihdit, metallinen prikka ja narupallonpallon osat.2. Avaa narun solmu ja vedä se pihtien avulla takaisin läpi pallon pienemmästä reiästä. Pujota prikka naruun ja tee narun päähän uusi solmu. Vedä solmu pihtien avulla niin tiukaksi kuin saat. Solmun pitää olla niin iso, ettei se mahdu prikan reiästä läpi.3. Vedä nyt käsilenkistä naru prikkoineen takaisin pallon sisään.4. Anna kriittisen testiryhmän kokeilla solmun kestävyyttä.5. Valmista tuli. Jatka treenaamista ilman huolta narun irtoamisesta! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti