tiistai 18. elokuuta 2015

Kohti BH:ta, osa 1. / Towards BH, part 1.

Koska olen ummikko pk-koiran kouluttamisessa, katsoin parhaaksi haalia meille kaiken mahdollisen koulutusavun ja ilmoitin itseni ja Kaidan Oulun Palveluskoirayhdistyksen BH-kurssille. Kurssin jälkeen on sopivasti BH-koe tarjolla, joten kurssin myötä tuosta koetavoitteesta on vaikeampi luistaa syksyllä ;)

Tänään oli kurssin ensimmäinen kerta. Kouluttaja katsoi lähtötasomme kävelykaavion ja paikkamakuun suhteen. Kaidalle sai välillä oikein kivan vireen ja kontaktin päälle, mutta välillä taas huomasi, että emme ole harjoitelleet kovin pitkiä seuraamispätkiä vielä. Kokonaispaketti meillä on kouluttajan mukaan suht hyvin kasassa, mutta jotkin pienemmät yksityiskohdat kaipaavat viilaamista. Tänään esimerkiksi Kaidan perusasento oli jotain sinne päin...välillä neiti jäi vinoon tai unohti kokonaan istua vierelle. Paikkamakuussa ollaan edistytty hyvin, tänään Kaida oli maassa noin 4 minuuttia ja vain kerran piti käydä korjaamassa asento pystympään (koira lysähti toiselle lonkalleen) ja kerran kävin palkkaamassa välissä hyvästä asennosta. Selvästi paikkiksen treeniin auttoi se, että pidän Kaidan näkösällä lelua, jolloin koiran kontakti pysyy minussa todella hyvin, eikä sen ryhtikään pääse lysähtämään.

Paljon meillä on vielä treenattavaa ennen koetta, mutta ei se enää aivan mahdottomalta päämäärältä tunnu sentään. Ja onneksi on vielä 3 kurssikertaa, joilta saada apuja omatoimitreeneihin!

In English: Our goal with Kaida is to pass the behavior test (BH test) of working dogs later this autumn. We joined a small course to train in group for the test and today was our first meeting. Kaida is doing already quite well but we still need to polish some moves. Hopefully this course helps me to learn how to train a working dog! :)

(c) Nadja Keskifrantti
PS. Kaidan vesihäntä parani levolla ja särkylääkkeillä parissa päivässä ihan normaaliksi :) / Kaida recovered from Limber Tail syndrome in couple days, her tail just needed some rest and painkillers :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti