sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Hallitreenit paketissa tältä keväältä

Tämän kevään osalta on nyt hallivuorot käytetty. Palveluskoirayhdistyksen kevään viimeiset hallitreenit oli tänään, eli jatkossa sitten treenaillaan taas pihalla. Hyödynsinkin vielä tämän kerran hallin tarpeistoa ja tein Kaidan kanssa hyppytreeniä useamman agi-esteen sarjalla. Meillä piti olla tälle viikonlopulle hyppytekniikkakurssikin, mutta se jouduttiin perumaan joten pitää opetella sitten näin ominpäin :D Tarkoituksena oli saada Kaida hieman miettimään ponnistamista ja rytmitystä hyppyjen välillä, jotta hypyt tapahtuisivat kootusti ja hallitusti.Tein Kaidalle ensin neljän matalan hypyn sarjaa ihan vain kutsumalla sitä
luokse ja palkkaamalla nameilla. Olen kokeillut nyt palkata hypyistä ruokakipolla, joka on jaloissani. Näin koira kohdistaa jo hypätessä katseen alas maahan, eikä loikkaa kuono pitkällä tähyillessään palkkaa minulta korkeammalta. Lopputreenistä sitten otettiin ensin pallon hakua ja sitten lopulta kapulankin kanssa hyppysarjaa läpi. Meillä on koko kevään ollut ongelmana se, että Kaida mälvää kapulaa suussaan noudossa. Hyppysarjan aikana sillä ei sen sijaan ollut aikaa pyöritellä kapulaa, jee!
Ihan treenikerran lopuksi otettiin vielä hypyt noudolla ja ilman kangas-pk-esteen yli. Korkeus taisi olla jossain 70-80 cm huitteilla. Ja hyvinhän se ylittyi, ei mitään ongelmia :) Jahka täältä Oulustakin pikkuhiljaa lumet sulaisivat, pääsisimme taas ulkokentille jatkamaan tottistelua. Ja toki maa saisi sulaa ihan maastotreenienkin vuoksi! Tarkoitus oli jo alkukesästä käydä kokeissa, joten metsään olisi jo kova polte päästä hakuilemaan ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti