lauantai 4. maaliskuuta 2017

Paimenet ladulla

Hiihtotiimimme Kaida, Vinha ja Konsta
Tarkoitus oli kevään aikana hiihdellä Kaidan kanssa kuntoa paremmaksi, mutta nyt raitapaidan juoksujen vuoksi tuli pidettyä taukoa koiraladulla käynnistä. Tänään sain itseni onneksi ylös penkistä. Viime päivinä Ouluun on satanut rutkasti lisää lunta ja maisemat ovat upean talviset, mutta pakkasta ei ole kuin ehkä -5 asteen verran. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta sain hiihtämään kiriseuraksi kaverini Hallan koirineen. Niinpä ladulle startattiin hollantilaisen, belgialaisen ja sveitsiläisen paimenkoiran voimin!
Yksin Kaidan kanssa hiihtäessäni meno yleensä hikistä - minulle. Koska spondyloosin takia jätimme kisamaisen vetotreenin pois ohjelmistosta, on hiihtely ollut enemmän rallattelua löysällä remmillä. Kaidalla ei siis yksinään mennessämme ole erityisesti hinkuja juosta edelläni liina kireällä. Olen siis saanut kunnon kuntoilua, kun olen rajoittanut Kaidan vetopätkät max pariinsataan metriin kerrallaan, mihin sillä vielä riittää into ilman jänistä edellä.

Tänään yllätyin iloisesti, kun Kaida ensin yksinään pinkoi edellä menevien kaverien perään minkä kintuistaan pääsi! :D Toki jäimme kaverien vauhdista ennen pitkää, mutta tauon jälkeen vaihdoimme hieman vetokuviota. Halla jatkoi Konsta-belgin kanssa ja itse otin tytöt tupla-remmin päähän ja sitten taas mentiin.

Kirikiri, tytöt!

Vinha-valkkari oli mainio kirittäjä, se kun ei halunnut jäädä omasta laumastaan jälkeen. Kaida sai välillä lepuuttaa löysemmällä remmillä, kun Vinhan voimin saatiin minut suksilla kulkemaan jouhevasti mukana. Minun ei juuri tarvinnut lykkiä vauhtia, vaan keskityin lähinnä pysyttelemään mutkissa pystyssä ja jarruttelemaan likkojen ohittelupyrkimyksiä. Oli varsin piristävää vaihtelua, ettei hiihtoreissulla tarvinnut olla hikipäissään, mutta toisaalta en kyllä voi laskea tämän päiväistä liikunnaksi, sen verran laiskana vapaamatkustajana sain koirien kyydissä olla ;) Tätä valjakkohiihtoa täytyy kyllä ehdottomasti ottaa toiste uudelleen, saadaanpahan Kaidallekin kasvatettua vähän lihasmassaa ennen kesän pk-maastotreenikautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti