lauantai 18. helmikuuta 2017

Lauantain ratoksi jäälle!

Tällä kertaa aktivoitumaan pääsi rotuiseensa seuraan Nuutti-corgi. Oulun alueen corgistit järjestivät kimppalenkin meren jäälle lähellä asuinaluettamme, joten tokihan ukkelin kanssa oli osallistuttava!

Koko ryhmä koossa. Kuva: Jutta Kilponen
Epäilytti kyllä etukäteen, meneekö lenkki Nuutin osalta remmissä liiallisen rähjäämisen vuoksi. Viime aikoina normaalit päivälenkit ovat menneet helposti pipariksi, kun raitapaita ja töppöjalka provosoivat toisiaan räyhäämään läheltä kulkeville koirille. Ehkä kahdestaan saman lauman koirien tyhmyys tiivistyy, sillä jäällä Nuutti antoi kohteliaasti muiden haistella itseään ja seuraili sitten koiralauman jäljessä ihmeen sopuisasti. Vain kerran tuon tunnin ulkoilun aikana pari nuorempaa corgipoikaa aloitti rähäkän, johon Nuuttikin lopulta meni sekaan lisäämään vettä myllyyn ja piti siis komentaa rauhoittumaan kauemmas. Takaisin autoille palatessa ukkelille tyypillistä "grumby old man" pöhinää alkoi kuulua enemmän, luultavasti vanhuksella alkoi jo painaa askel tassuissa.

Lenkin vanhin ja nuorin osallistuja. Kuva: Jutta Kilponen

Keli oli mitä mainioin, mutta toki jäällä liukastelu ei ole paras mahdollinen aktiviteetti nivelvaivaiselle. Oli kuitenkin mukava nähdä, miten luontevasti pitkän tauon jälkeen Nuutti sulautui rotutovereidensa seuraan. Pitänee viedä se treffaamaan muita corgeja useammin! Kotona pappacorgi sai selkäänsä niveliä ja lihaksia hellivät BackOnTrack-takin ja herkkuluun mutusteltavaksi. Ja corgin päivä parani entisestään illalla: se pääsi taas yökylään hoivakotiinsa Kaakkuriin avopuolisoni vanhemmille. Siellä Nuutti saa taas pari päivää nauttia ainoana koirana tehorapsutuksista vierihoidossa ja pitkistä päiväunista sohvalla ilman häiritsevää hollannikasta ;)Ja jos Nuutilla oli aktiivinen päivä, niin ei toki junnukoirakaan osattomaksi jäänyt. Kaida pääsi pitkän päivälenkin päälle koiraurheiluhallille tottistreeneihin, sen jälkeen katselemaan vähän Oulun keskustan lauantai-illan vilinää ja sieltä matkasimme bussilla takaisin kotia. Se riitti väsyttämään edelleen puolukkapäiviä viettävän raitapaidan tehokkaasti!

Zzzzzzz.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti