lauantai 19. maaliskuuta 2016

Lauantai haussa ja hallilla

Tänään käynnistyi pitkän tauon jälkeen meilläkin hakukausi tälle vuodelle. Pääsimme mukaan tavoitteellisesti treenaavaan porukkaan, jossa toivon mukaan osataan avustaa meitä rullailmaisussa eteenpäin!

Edellinen hakutreeni meillä oli viime syksynä ennen lumien tuloa. Silloin kokeiltiin välillä rullan hakua, välillä taas suorapalkkausta ruualla heti kun koira löysi maalimiehen. Nyt päätettiin kokeilla alusta asti rullan kanssa. Teimme Kaidalle ekalla kierroksella kaksi helppoa pistoa. Maalimies oli n. 20 m päässä kyykyssä näkösällä. Hieman jännittyneenä lähetin Kaidan pistolle ja yllätyksekseni se hoksasi hyvinkin nopeasti napata maalimiehellä olleen irtorullan ja kirmasi sen kanssa luokseni. Rulla talteen, koiran nokka uudestaan piston suuntaan,liina kiinni ja samalla käsky "näytä". Kaida ampaisi taas matkaan ja juoksi suoraan maalimiehelle, missä odotti ruokapalkka. Näköjään koiralle jotain on jäänyt muistiin viime vuoden treenistä :) Toiselle pistolle keskilinjan toiselle puolen Kaida lähti taas vauhdilla, mutta rullan otettuaan se alkoi epäröidä: maalimiehenä oli tällä kertaa tummiin pukeutunut mies ja jostain syystä se jänskätti Kaidaa että se aluksi pudotti rullan ja kävi nuuhkimassa lähintä mäntyä. Maalimies sai kuitenkin houkuteltua koiran uudelleen rullalle ja nyt Kaida toikin sen kiltisti luokseni. Näytölle se lähti varmemmin ja maalimiehen tarjoamat herkut katosivat nopeasti parempiin suihin.

Toinen kierros tehtiin samalla kaavalla. Nyt rullan tuonti oli varmempaa ja rullan luovutettuaan Kaida kääntyi itsekin jo valmiiksi oikeaan suuntaan näyttöä varten. Miespuolinenkaan maalimies ei enää hetkauttanut, etenkään kun namien jälkeen häneltä löytyi vielä Kaidan lempipallo jolla sai leikkiä ;) Oikein hyvä aloitus siis hakuilulle, mukava nähdä että tauon aikana koiralla on palaset loksahdelleen paikalleen ja se tietää mistä hommassa on kyse! Hakutreeni tehtiin lähellä ampumarataa ja treenien päätyttyä jäin vielä Kaidan kanssa lenkkeilemään samalle alueelle. Ekoihin isoihin pamauksiin Kaida reagoi hieman pöhisemällä, mutta parit nakinpalat saatuaan se ei enää välittänyt läheltä kuuluvista laukauksista. Kieltämättä lenkin aikana melkein omistaja säpsyi paukkuja, koira ei :D

Illasta oli sitten ohjelmassa vielä pk-seuran hallivuoro. Nuuttikin hinkui mukaan, joten se pääsi tekemään rallytokoliikkeitä ja paria agilityestettä, se kun tykkää juosta putkea, pujottelukeppejä ja puomia pitkin. Nuutin kanssa ei ole varsinaisesti treenattu agilityä koskaan ja nuo omat "bravuurinsakin" se on opetellut melkeinpä omatoimisesti: joskus hallilla irti ollessaan muun treenin lomassa se lähti itse juoksemaan putkia läpi. No, tokihan senioriakin aktivoidaan kun se kerran itse sitä haluaa!

Kaidan kanssa tehtiin etenkin tottiksen nouto- ja hyppyliikkeitä. Niistä löytyy videomateriaalia
treenivideo-sivulta. Noudot eivät vielä ole kovin hiottuja, joten toivon vain rakentavaa kritiikkiä ;) Meillä on vielä paljon hiottavaa ennen kuin ollaan kisakunnossa tottiksenkaan osalta, mutta kivaa edistymistä talven aikana hallitreeneissä on kuitenkin saatu aikaan :) Pitkien seuraamiskaavioiden yms sijaan koetan nyt malttaa pitää treenit lyhyinä ja keskittyä etenkin hyvän vireen ja kontaktin säilymiseen alusta loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti