perjantai 11. maaliskuuta 2016

Lainakoira kylässä

Päivittelyssä on näköjään ollut pieni tauko. Olin helmikuun lopun ja maaliskuun alkupäivät Kuusamossa suorittamassa luonto-ohjaajan opintoihini työssäoppimista poro-ja huskytilalla. Kaksi viimeistä harjoitteluviikkoa vietin tiiviisti koiravaljakkopuuhissa pakko kyllä myöntää että se on hieman liian hektistä työtä minulle :D Pari viikkoa huskyjä pyöritelleenä oli kieltämättä ihana tulla kotiin omien paimenkoirien luo, ne kun tottelevat muitakin käskyjä kuin "aja!".

Koirat olivat pärjäilleet mainiosti 3 viikkoa ilman minua avopuolisoni hellessä hoidossa. Tällä viikolla sitten taas saatiin hoitokoira vieraisille, kun kaveri tarviksi reissunsa ajaksi koiralleen majapaikkaa. Koska kyseessä on 8-vuotias belgianpaimenkoira uros, lähti Nuutti mieluusti taas anoppilan lepokotiin loppuviikoksi. Kaida saa siis toimia emäntänä vieraalle ja hyvin on mennytkin, vaikka pientä pirttihirmuilua neiti onkin esittänyt jos toinen yrittää viedä juuri sen lelun jolla Kaida juuri sillä hetkellä haluaa leikkiä! ;) Onneksi hoidokki on kunnon herrasmies eikä välitä turhia nuoren neidin kotkotuksista. Välillä Kaida tyrkyttää itseään selällään ketarat kattoa kohti hoitolaiselle pussailtavaksi ja nuuhkittavaksi, mutta ei ole kuitenkaan tähän herraskoiraan aivan niin rakastunut mitä Demo-valkkariin.

Molemmat paimenet nauttivat päivätorkkujen ottamisesta, ja leluilla leikkimisestä ihmisten kanssa, väliin sentään pientä painia keskenäänkin ottavat. Kotosalla ei kyllä uskoisi, että kattomme alla on kaksi aktiivista pk-rotuista, sen verran hiljaista sakkia osaavat olla (mitä nyt välillä kuorsaus kuuluu sohvalta...). Lenkeillä molempia kiinnostaa eniten keppien haeskelu, mutta saavatpahan kuitenkin jotain juoksuseuraa toisistaan! Tässä muutamia kuvia ja videota koirakokoonpanostamme tällä hetkellä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti