torstai 12. helmikuuta 2015

Pieni brindle lohikäärme 1 vuotta!


Niin se vain aika menee menojaan! Vuosi on kulunut siitä kun maailmaan putkahti kahdeksan pientä hollanninpaimenkoiraa. Yhdeksän viikkoa myöhemmin lohikäärmelaumasta (pentue on nimetty Word of Warcraftin lohikäärmehahmojen mukaan) pieni harmaa pupelo saapui Ouluun valloittamaan meidän maailmamme. Tänään saatiin siis viettää Kaidan 1-vuotis syntymäpäivää! Onnitelut koko pesueelle :) Kuvassa puolet pentueesta noin viisi viikkoisina, kun ajelimme Markon kanssa päiväseltään Enossa mutkin tutustumassa kasvattajaan. Kaida on kuvassa oikeanpuolimmaisin, punaisessa pannassa.

Vuosi on mennyt vauhdilla uuden perheenjäsenen kanssa, enkä hetkeäkään vaihtaisi pois.  Kaida on osoittautunut juuri sellaiseksi monipuoliseksi harrastuskoiran aluksi, jota olimme toivoneetkin. Se on tervepäinen ilman turhia arkuuksia, mutta siltä löytyy myös loputtomasti virtaa ja intoa touhuta, oli kyse sitten niin lumipallojen jahtaamisesta, lenkkeilystä tai tokotreenailustakin. Pienestä pitäen se on ollut melkoinen pikkuapina: kotona kiipeiltiin pienestä pitäen sohvan selkänojalle ja ikkunalaudalle, ja niiltä loikittiin melkoisia tarzan-hyppyjä pitkin olohuonetta! Nyt talvella neiti haluaa ehdottomasti kiivetä aina korkeimpien lumikasojen päälle. Toisaalta Kaida on myös ollut todella helppo pentu: se ei juurikaan tuhonnut mitään pentuaikana (mitä nyt vähän piti maistella lattialistoja ja yhden nojatuolin käsinojaa), oppi nopsaan sisäsiistiksi, ei ole eroahdistunut eikä nyt vanhempanakaan hypi seinille jos vietämme rauhallisempaa eloa kotona ilman treenailua. Se osaa siis myös rauhoittua ilman ongelmia...mutta on heti pystyssä ja valmiina lähtöön jos vihjaan sille treeneihin lähdöstä ;)

Harrastuspuolella ensimmäisen vuoden aikana on ehditty aloitella yhtä jos toistakin. Kesällä päästiin pelto- ja metsäjälkiharjoituksiin ja  (pelastuspuolen) hakuakin Kaida ehti treenata epäsäännöllisen säännöllisesti. Tokoilua on treenattu viikoittain, kesällä pihamaalla porukalla ja talvikaudella lisäksi ylimääräisellä hallivuorolla. Pikkuhiljaa olemme koettaneet oppia myös tottiksen saloja, koska Kaidalla selvästi olisi potentiaalia pk-puolelle. Tavoitteellisempi treenaus on kuitenkin vielä saanut odottaa parempia aikoja, niin kalenterin kuin kukkaronkin kannalta ;) Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että Kaidan kanssa vain taivas on rajana siinä mitä sen kanssa voisi treenata menestyksekkäästi... rajana taitaa pikemminkin tulla ensimmäisenä vastaan omistajien koulutustaidot!


Tämmöinen pieni pallero se oli meille tullessaan. Noin yhdeksän viikkoisena se painoi n. 5,8 kg ja säkäkorkeutta oli vähemmän kuin Nuutilla.Ja tämmöinen hieno neiti siitä kasvoi (ja kasvaa edelleen ;) ). Strategiset mitat tänään: painoa 23,7 kg, säkä on jossain 58 cm tienoilla.
Ja toki vielä pari kakkukuvaa täytyy laittaa näytille! :D


*mums mums* (röyh)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti