perjantai 24. huhtikuuta 2020

Hyvää koiranpäivää! Happy Dog Day!


Näin huhtikuun lopulla vietetään kansallista koiranpäivää ja meidän rekut pääsivät sen kunniaksi tänään tekemään sitä mistä eniten pitävät: treenihallille puuhaamaan! No okei, myös kuralätäköissä uinti ja kuoppien kaivelu olisi näiden lempparia, mutta niitä koirat pääsevät harrastamaan harva se päivä lenkeillä muutenkin.

Hallilla otettiin ensin malttiharjoituksia seuraamisessa, kummankin koiran kanssa. En viitsinyt tänään hinkata mitään liian vaikeaa, joten kokeilin merkinkierto-treeniä. Kaidallehan tämä on jo tuttua tokokentiltä, mutta Minalle merkkikartion kiertämistä on treenattu vasta pari kertaa. Nopeasti junnu kuitenkin alkaa oppia, siitäkin saisi selvästi tokokoiran myös.


Ehdoton hitti näille raitapaidoille on kuitenkin koirahallin agilitykenttä ja sen putki-esteet. Kaida varsinkin on hyvin putkeenmenevää sorttia. Mistä lie intonsa keksinyt, mutta kentälle tultaessa se hakeutuu omatoimisesti juoksemaan putket läpi. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä: myös Mina tuntuu keksineet putkirallin ilot ja sitä on myös helppo ohjata rallaamaan ylimääräisiä virtoja pois putkiin ja estehypyille. Mina tykkää myös hurasti A-esteestä jostain syystä, mutta sitä ja puomia pitää ymmärrettävästi ottaa hyvin maltilla ja ohjatusti, ettei tule havereita.Tässä vielä videomatskua tämän päivän hurvitteluista. Ensin vähän merkin kiertoja:


Ja sitten putkeen! Ensin vanhus näyttää mallia, sitten oli junnun vuoro kokeilla:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti