keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Vuositilitys 2019


Vuosi on vaihtunut ja olemme startanneet kokonaan uuden vuosikymmenen! Tähän väliin voisi vähän muistella, mitä kaikkea viime vuoteen mahtui.

Kaidan vuosi 2019 pähkinänkuoressa:
- Kevätkausi treenattiin hallivuorolla uusia tokoliikkeitä toiveikkaana
- Huhtikuussa reissattiin kolmannen kerran Ruotsiin, tällä kertaa Sundsvalliin Ruotsin Voittaja-näyttelyyn. Kaida sai tuomarilta vuolaat kehut ja Voittaja-tittelin lisäksi sertin ja cacibin, joten siitä tuoli myös Ruotsin muotovalio -> Pohjoismaiden muotovalio -> Kansainvälinen muotovalio.
- Toukokuun lopulla päästiin hakukoulutukseen Marja Uusitalon johdolla ja kesäkuussa taas oli tottiksia Janne Laitisen opastuksessa
- Kuusamon ryhmänäyttelyyn Kaida osallistui kannatusmielessä, saaden sieltä ROP-tuloksen
- Syyskuussa oli kauden eka hakukoe, holskujen rotumestaruus Oulussa. Kaida veti kotikentällä hyvät pisteet ekasta voittajaluokan kokeestaan, tienaten ykköstuloksella HK3-koulutustunnuksen sekä rotumestaruus pronssia. Seuraava hakukoe oli heti viikonpäästä, mutta sen jätimme kesken koska selvästi Kaidalle ei riittänyt lyhyt palautusmisaika ekan rankan kokeen jäljiltä.
- Hakuilun jälkeen keskityimme taas tokoon, mutta epiksissä touhumme oli ihan keskeneräistä vielä
- Marraskuussa osallistuttiin Kamu-eläinlääkäriaseman ja Jari Keinäsen koulutukseen, jossa haettiin apua remmirähjäykseen ja hihnakäytökseen ihan vain arkielämää varten
- Marraskuun lopulla lähdettiin koettamaan OPKYn joukkueessa tokokokeeseen, ekan kerran avo-luokassa. Kaida yllätti ja suoritti kaikki liikkeet varmasti ja kuuliaisesti. Tulos AVO1 ja piirimestaruuspronssi sieltäkin!
- Loppuvuosi otettiin rennosti, lenkkeillen luonnossa ja yrittäen nauttia Oulun vaihtelevista keleistä

- Vuodelle 2020 tavoitteina on jatkaa tokoilua ja tienata ainakin se TK2. Myös haussa lähdetään metsästämään vielä kaksi ykköstulosta lisää, kaukaisena tavoitteena käyttövalioituminen sitten joskus. Näyttelypuolella osallistutaan ainakin holskujen erkkariin (koska järkkäämme sen itse Ouluun, jee!), mutta näyttöpuolelta ei oikein ole nyt mitään uutta tavoiteltavaa ennen vetskukehiin siirtymistä. Myös nose workia olisi kiva aloitella vähän tavoitteellisemmin, jos vanhat harrastukset alkavat kyllästyttää :D

Minan vuosi 2019 pähkinänkuoressa:
-Alkuvuosi meni ihan vain perus pentujuttujen parissa. Sisäsiisteyden kanssa väännettiin aika kauan kättä, kun ymmärrettävästi vuoden kylmimpään aikaan pentu ei aina viitsinyt ulos tehdä pisuja, kun lämpimät sisätilatkin oli olemassa...
- Kävimme Minankin kanssa pentutreffeillä ja opiskelemassa tottiksen alkeita. Neidin kovuus ja vilkkaus alkoivat hyvin nopeasti paistaa läpi kaikessa toiminnassa
- Näyttelytottumustreeneissäkin käytiin ja Mina osallistui Kuusamon ryhmänäyttelyyn. Helteisenä päivänä pentu ei jaksanut riehua niin paljoa, vaan käyttäytyi suht nätisti, saaden KP:n ja ROP-pennun ruusukkeet.
- Heinäkuussa virallisissa kehissä Oulun Nord näyttelyissä ekana päivänä vallaton riekkuja sai EH:n, toisena päivänä ERIn.
- Sulanmaankaudella aloitettiin Minankin kanssa hakutreenaus ja hyvin pentu syttyikin touhuun. Syksymmällä päästiin jo aloittamaan haukkuilmaisun alkeita

- Minan kanssa vuodelle 2020 on luvassa toivon mukaan vierailuja kasvattajan luona Joensuun suunnilla, MH-luonnekuvaus ja jos tarpeeksi ahkeria (tai hulluja) olemme, ehkä BH:n yritys loppuvuodesta (tai seuraavan vuoden keväällä). Näyttelyissäkin toivon mukaan alkaa käytös parantua, ja voisimme saada edes ekat kotimaan sertit jossain vaiheessa. Mina on sen verran luontainen nenänkäyttäjä, että (metsä)jälkeäkin sille olisi kiva ehtiä jossain vaiheessa opettamaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja kun joulu- ja uusivuosi meni Kuusamossa enkä ehtinyt blogia päivitellä, niin tässä vielä loppuvuoden riennot kuvakavalkadin muodossa!



 Jouluaattoa  vietittin Kuusamossa hyvin lumisissa maisemissa! 







Lumessa peuhaaminen oli toki koirista parasta ikinä. Säätkin suosivat lämpötilan puolesta, Kuusamossakin pysyteltiin mukavasti 10 pakkasasteen tuntumassa, perinteisen -20-30 asteen sijasta!



 Kaida oli tehnyt juoksuja jo hyvissä ajoin, mutta silti Mina ehti ensin: se aloitti joulupäivänä yllättäen tiputtelemaan ja Kaida päivän tai pari myöhemmin perässä.





Koirat osasivat kyllä ottaa myös levon kannalta kaiken jouluhulinan keskellä :D


Uudenvuoden aattona saimme pilkahduksen aurinkoakin näkösälle ja ikuistettua kameraan!
















Lunta Kuusamossa riitti molemmille koirille kaiveluun ja peuhaamiseen yllinkyllin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti