lauantai 24. helmikuuta 2024

Kaida 10 v!

Hieman jälkijunassa mennään blogin kanssa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Uskomatonta kyllä, meidän Kaida K.Kojootti vietti 12.2. jo kymppisynttäreitään! Käsittämätöntä miten aika juokseen, vastahan Kaida oli se meidän juniori. Kymppisynttäreitä vietettiin vaatimattomasti kakku-illallisen merkeissä. 

 On kyllä upeaa, että koko Kaidan sisarusparvi on vielä hengissä viettämättä kymmenettä syntymäpäiväänsä! Tässä Azuricoyotes kennelin "lohikäärme" pentueessa on 3 urosta ja 5 narttua ja niistä löytyy yksiä Suomen ahkerimpia harrastuspitkäkarvoja niin käyttö- kuin näyttöpuolelta :) Näistä senioreista voidaan kyllä olla monella tapaa ylpeitä! 

Kaidan omat saavutukset 10 vuoden varrelta ovat:

  • näyttelypuolelta: C.I.B. POHJ MVA FI MVA FI VMVA SE MVA NO MVA V-14 JV-14 HeJW-14 HeW-15 V-17 HeW-17 PMV-17 HeW-18 SEV-19
  • harrastuspuolelta: AD BH TK1 TK2 HK3 MH LT190+++ 

Kaidalla on viime vuoden sairastelujen ja leikkausoperaatioiden jäljiltä ollut kunnonkohotusprojektia päällä. Dieetin vahtiminen ja liikunnan lisääminen näyttävätkin tuoneen tulosta: nykyää mummokoira on hyvinkin aktiivinen ja viime kesään verrattuna jo selvästi timmimmässä kunnossa. Varsinkin nyt pahimpien pakkasten lauhduttua Kaidalla on selvästi kevättä rinnassa: se kirmailee lenkeillä kuin nuori  varsa, hyppii hankeen ja kiipeilee lumikasojen päälle kaivelemaan tunneleita. Selän spondyloosi ei näy arjessa mitenkään ja rasvapatitkaan eivät tunnu kasvaneen isommin. Kaida tykkää kulkea mukana myös potkukelkka-lenkeillä, jossa Mina hoitaa vetohommat ja Kaida jolkottelee löysällä remmillä kelkan rinnalla. Sterilisaation myötä ruokahalua on toki entistä enemmän, mutta vahdimme Kaidan linjoja ja se saakin noin puolet siitä nappulamäärästä (Racinellin Nordic: Sport & Agility napu) kuin Mina. Laihdutusnapujen sijaan liputan kyllä senioreillekin tämmöisiä rasva+proteiinipitoisia ruokia: pienelläkin ruokamäärällä Kaidalla riittää hyvin energiaa liikkumiseen ja kunnon ylläpitoon. Päivän toinen ateria tulee lihoina: esim. Mushin Vaisto Vihreä tai Sininen lihalevynä on seniorille passeli kerta-annos.

Vaikka Kaida on eläkkeellä harrastuksista, otan sen silti välillä mukaan treenihallille. Hyvin mummukka muistaa vielä tokon avo-liikkeet ja hallilla tehdään myös lihaskuntotreeniä tasapainotyynyillä yms. Tavoitteena on pitää Kaida virkeänä ja aktiivisena siis vielä näin kymppiveenäkin. Tänä vuonna todennäköisesti kierretään vielä joitakin koiranäyttelyitäkin, sillä ainakin joihinkin näyttelyihin 10 v seniori pääsee jopa ilmaiseksi! 

Toivotaan että meillä on tämän virkeän mummelin kanssa vielä monta yhteistä vuotta edessä! 💖





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti